60 dkg svíčkové ze střední části, 1 ½ lžíce sádla nebo oleje, ½ lžíce másla, sůl, pepř, 4 krajíčky chleba z úzké veky
Ze svíčkové nakrájíme řezy asi 2 cm vysoké (přibližně po 12 dkg) a opečeme je jako bifteky. Opečené tournedos pokapeme máslem a udržujeme horké na nahřátém talíři nad kastrolem s horkou vodou. Na sádle, které slijeme po opečení tournedos, osmažíme na jiné pánvi krajíčky chleba. Na hotové položíme tournedos a na ně můžeme dát sázené vejce nebo silné kolečko grilovaného rajčete, posypané sekanou petrželovou natí a česnekem.
Přílohy: smažené hranolky nebo lupínky, saláty, kečup.
K obložení. Okurky nebo kapie, octový křen.
Obměna: na tournedos položíme na másle s cibulí a petrželí podušené žampiony.
Zanechat komentář