Treska na rýžovém salátě, studená

Poměr: 1 ½ kg tresky (1 kg čistého rybího masa), citrónová šťáva, sůl, 6 dkg másla, 5 dkg cibule, 1 stroužek česneku, 2/10 litru bílého vína, 80 dkg rýžového salátu (viz recept č. 202), ¼ litru tatarské omáčky (viz recept č. 125), zelená petržel a citrón na zdobení.

Postup: Očištěnou, opláchnutou tresku nakrájíme na porce, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 15 minut stát v chladu.
Větší kastrol vytřeme máslem, dáme do něj jemně nakrájenou cibulku a česnek, na to vložíme připravenou, osolenou tresku, podlijeme vínem, vložíme do mírně teplé trouby a dusíme asi 12 minut. Dušenou tresku necháme ve šťávě vychladnout.
Na podlouhlou (rybí) mísu upravíme podstavec z rýžového salátu, na něj urovnáme dušenou tresku a vše přelijeme tatarskou omáčkou. Ozdobíme zelenou petrželí a citrónem. (Tak můžeme upravovat i jiné mořské ryby.)
Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílé pečivo.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>