80 dkg tresky, ¾ kg vařených brambor, 5 zelených paprik, ½ kg rajčat nebo 2 lžíce rajčatového protlaku, 5 lžic oleje, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, lžíce hladké mouky, sůl, pepř, bobkový list, tymián, strouhaná houska
Tresku vaříme asi 5 minut v malém množství osolené vody a necháme ji ve vývaru vychladnout. Papriky opečeme na plotně, pokropíme je studenou vodou a sloupneme. Pak odstraníme jádra a dřeň nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rajčata, česnek, koření, zalijeme trochou vývaru z tresky a povaříme 10 minut. Zahustíme moukou a procedíme. Do ohnivzdorné vymaštěné misky klademe vrstvu brambor nakrájených na plátky, osolíme je, dáme na ně tresku a pokrájenou papriku, zalijeme rajčatovou omáčkou a vrstvy opakujeme až vše spotřebujeme. Povrch posypeme strouhanou houskou a pokrm asi ½ hodiny zapékáme.
Poznámka: česnek dáme do omáčky přeplený, nikoli rozetřený.
Zanechat komentář