Třešňová bublanina piškotová

Poměr: 4 vejce, 8 dkg pískového cukru, kousek citrónové kůry, 10 dkg polohrubé mouky, 2 ½ dkg másla; 50 dkg třešní a trochu tuku na vymazání a hrubé mouky na vysypání pekáčku a višňový sirup.

Postup: Žloutky s polovinou dávky cukru a s trochou nastrouhané citrónové kůry utřeme do pěny. Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků zašleháme druhou polovinu dávky cukru, spojíme s utřenými žloutky, zasypeme moukou, vařečkou lehce promícháme a nakonec přimícháme vlahé rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, stejnoměrně rozetřeme, posypeme omytými, oschlými a trochou mouky poprášíme třešněmi a pečeme ve středně horké troubě do růžova. (Třešně obalené moukou nepadnou v těstě tak snadno ke dnu.) Upečenou a prochladlou bublaninu krájíme na čtverečky, pocukrujeme a podáváme na dezertním talířku, podlité rozředěným višňovým sirupem.

Pro 8 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>