Poměr: 4 vejce, 8 dkg pískového cukru, kousek citrónové kůry, 10 dkg polohrubé mouky, 2 ½ dkg másla; 50 dkg třešní a trochu tuku na vymazání a hrubé mouky na vysypání pekáčku a višňový sirup.
Postup: Žloutky s polovinou dávky cukru a s trochou nastrouhané citrónové kůry utřeme do pěny. Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků zašleháme druhou polovinu dávky cukru, spojíme s utřenými žloutky, zasypeme moukou, vařečkou lehce promícháme a nakonec přimícháme vlahé rozpuštěné máslo. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, stejnoměrně rozetřeme, posypeme omytými, oschlými a trochou mouky poprášíme třešněmi a pečeme ve středně horké troubě do růžova. (Třešně obalené moukou nepadnou v těstě tak snadno ke dnu.) Upečenou a prochladlou bublaninu krájíme na čtverečky, pocukrujeme a podáváme na dezertním talířku, podlité rozředěným višňovým sirupem.
Pro 8 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář