Trhanec ovocný

3 vejce, 3 lžičky cukru, 3/10 l mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, špetka soli, máslo na pečení, 2 šálky ovoce

V mléce rozkvedláme žloutky, sůl, cukr a mouku, pak lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a přidáme na malé kousky nakrájené ovoce nebo celé ovoce bobulovité. Pečeme na dvou pánvích jako silnější omelety. Po upečení vidličkami roztrháme a dáme do mísy na teplo, než dopečeme další.

Poznámka: použijeme-li zmrazeného ovoce, dáváme je do těsta nerozmrazené.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>