Poměr: 40 dkg měkkého prolisovaného tvarohu, 20 dkg oloupaných, jádřinců zbavených jablek, 14 dkg cukru, dvě lžíce citrónové šťávy, lžíce meruňkového džemu a malounko citrónové kůry.
Postup: Jablka podušená v malém množství vody nebo syrová nastrouháme do misky, přidáme cukr, citrónovou kůru a vše dobře promícháme. V druhé misce dobře vyšleháme tvaroh s džemem a k našlehanému přidáme připravenou jablečnou směs.
Tak můžeme upravovat tvaroh v různých obměnách; například místo jablek můžeme přidat prolisované maliny, jahody, různé džemy, ovocné šťávy, mrkvovou šťávu, kompoty nebo rozmrazené ovocné dřeně atd. Hotový tvaroh upravíme na misku, ozdobíme buď čerstvým, nebo kompotovaným ovocem a povrch můžeme posypat rozemletými ořechy.
Podáváme jako samostatný pokrm, hlavně dětem, s přílohou švýcarských briošek, piškotových kobližek, piškotů atd.
Pro 5 osob.
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář