Tvaroh s pažitkou (rozhuda)

Poměr: 50 dkg měkkého tvarohu, čtyři lžíce smetany, mléka nebo jogurtu, trošku soli a asi dvě lžíce jemně rozkrájené pažitky.

Postup: Do misky dáme prolisovaný tvaroh, vařečkou ho dobře utřeme, přidáme sůl, s ostatními přísadami dobře promícháme. Chuť tvarohu s pažitkou zlepšíme, přimícháme-li do něho 10 dkg másla utřeného do pěny. Lze též přidat na drobné kostky nakrájenou cibuli.
Používáme ho buď jako pomazánky na chlebíčky, nebo ho podáváme jako samostatný pokrm s chlebem kteréhokoli druhu nebo s brambory.

Pro 4 osoby.

Úprava trvá 15 minut.

Štítky:  , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>