Poměr: 40 dkg měkkého prolisovaného tvarohu, 1 likérová sklenka koňaku, trochu soli a cukru, nepatrně nastrouhaného zázvoru a citrónové kůry, hlávka salátu, trochu citrónové šťávy, 12 větších čerstvých jahod, 4 dkg pražených burských oříšků a trochu zelené petržele. (4 skleněné kompotové mističky.)
Postup: Do misky dáme tvaroh, přidáme k němu koňak, sůl, cukr, nastrouhaný zázvor a citrónovou kůru a dobře promícháme. Hlávkový salát omyjeme, rozebereme na lístečky, pokapeme je citrónovou šťávou, posypeme trochou cukru a vyložíme jimi skleněné mističky. Takto připravené mističky naplníme ochuceným tvarohem, do kterého zastrčíme burské oříšky a jahody a ozdobíme zelenou petrželí.
Tyto mističky můžeme podávat jako předkrm, nebo jako samostatný pokrm s piškotem.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář