Úhoř vařený, marinovaný, studený

Poměr: Stejný jako u receptu „Úhoř vařený na modro“.
Na marinádu: ½ litru octa, ¼ litru vývaru z úhoře, 1/8 litru oleje, 8 dkg jemně nakrájené cibule, 1 dkg jemně rozsekaných kaparů, kousek citrónové kůry, trošku bílého pepře a soli.

Postup: Přísady v poměru, který je uveden v receptu na marinádu, dáme do hrnečku a dobře je rozkvedláme. Úhoře uvařeného a vychladlého, ale nepotřeného rosolem, narovnáme do kameninové nádoby, zalijeme ho připravenou marinádou, zakryjeme a postavíme na jeden až dva dny do chladu. Před podáváním upravíme úhoře do hlubší skleněné misky a vkusně ozdobíme.
Podáváme jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: Chléb.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>