Ukládání potravin v chladničce

Potraviny, které ukládáme v chladničce, lze rozdělit na dvě skupiny, a to na potraviny aromatické, které svůj pach předávají potravinám ostatním, a na potraviny, které pach snadno přejímají. Proto je nutné ukládat aromatické potraviny v nádobách s těsně přiléhající poklicí. Vhodné jsou skleněné hranaté nádoby, které nezabírají mnoho místa. Z potravin, které pach snadno přejímají, je to v prvé řadě máslo a mléko.

Při ukládání potravin v chladničce je vhodné zachovat určité pořadí. Na dno klademe láhve s nápoji a vedle můžeme uložit očištěnou zeleninu ve vhodné nádobě. Nad tyto potraviny stavíme maso v přikryté hranaté nádobě ze skla nebo plastické hmoty; vedle můžeme uložit mléko. Potraviny, které potřebují největší chlad, klademe hned pod výparník.

Zbylé vařené pokrmy vkládáme do chladničky až po náležitém vychladnutí a přendáme je do co nejmenších nádob, aby nezabíraly mnoho místa.

Chladničku udržujeme v čistotě. Nezapomínáme na včasné rozmrazení a nejméně jednou týdně ji řádně vymyjeme vodou s přidáním sody.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>