Potraviny, které ukládáme v chladničce, lze rozdělit na dvě skupiny, a to na potraviny aromatické, které svůj pach předávají potravinám ostatním, a na potraviny, které pach snadno přejímají. Proto je nutné ukládat aromatické potraviny v nádobách s těsně přiléhající poklicí. Vhodné jsou skleněné hranaté nádoby, které nezabírají mnoho místa. Z potravin, které pach snadno přejímají, je to v prvé řadě máslo a mléko.
Při ukládání potravin v chladničce je vhodné zachovat určité pořadí. Na dno klademe láhve s nápoji a vedle můžeme uložit očištěnou zeleninu ve vhodné nádobě. Nad tyto potraviny stavíme maso v přikryté hranaté nádobě ze skla nebo plastické hmoty; vedle můžeme uložit mléko. Potraviny, které potřebují největší chlad, klademe hned pod výparník.
Zbylé vařené pokrmy vkládáme do chladničky až po náležitém vychladnutí a přendáme je do co nejmenších nádob, aby nezabíraly mnoho místa.
Chladničku udržujeme v čistotě. Nezapomínáme na včasné rozmrazení a nejméně jednou týdně ji řádně vymyjeme vodou s přidáním sody.
Zanechat komentář