Utopenci (nakládané domácí buřty – špekáčky)

Utopenci (nakládané domácí buřty - špekáčky)

Ingredience: 8ks špekáčků, 4 cibule, 10 kozích rohů, 4 chilli papričky, 1 lžíce celého pepře, 1 lžíce červené mleté pálivé papriky, 400ml octa, 300ml vody, sůl.

 

Postup: Špekáčky oloupeme ze slupky a po celé délce je nakrojíme do poloviny jejich tloušťky. V hmoždíři si rozdrtíme pepř, smícháme ho s mletou paprikou a se solí. Vzniklou směsí koření potíráme naříznutý prostor ve špekáčcích. Ten pak vyplníme ještě nakrájenými kolečky cibule. Mezitím si necháme ocet s vodou projít varem, osolíme a necháme vychladnout. Do sklenice vložíme patra špekáčků, která prokládáme kozími rohy, cibulí a chilli papričkami. Sklenici zalijeme lákem a dobře utěsníme. Necháme uležet alespoň týden v chladu, aby nasákly potřebnou chuť.
K tomu, aby utopenci měli nějakou chuť , potřebujeme pořádné špekáčky – a ty jsou někdy v obchodem těžko k sehnání.  Domácí špekáčky není těžké připravit doma – viz recept na domácí buřty

 

Vhodná příloha: chléb

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>