Uzený hovězí jazyk vařený

Uzený jazyk vložíme do horké vody a bez přidání zeleniny vaříme mírným varem doměkka. Měkkost zkoušíme píchnutím masové vidličky do špičky jazyka, která bývá nejtužší. Měkký jazyk vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody, aby se dal snadno loupat a oloupeme jej. Je-li třeba jazyk přihřát, vložíme jej do kastrolu s trochou vývaru z jazyka a přikryjeme. Vařený uzený jazyk podáváme teplý i studený.

Přílohy: hrášek dušený s mrkví a opečené brambory, bramborová kaše, špenát a opečené brambory, luštěninová kaše.

Přílohy k studenému jazyku: šlehačka s křenem, rosol a majonéza, studené omáčky.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>