Vaječná omeleta plněná masem

Poměr: 3 vejce, sůl, 3 dkg másla, 10 dkg vařeného hovězího nebo telecího masa, 2 dkg cibule, půl stroužku česneku, zelená petržel, mletý pepř a 1/8 litru šťávy z masa nebo hovězího vývaru.

Postup: Vařené hovězí nebo telecí maso umeleme na masovém strojku. V kastrolu rozpustíme 3 dkg másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, jemně rozsekanou zelenou petržel, trochu vše osmahneme, k tomu přidáme umleté maso, osolíme, opepříme, přilijeme polovinu šťávy z masa nebo vývaru a podusíme.
Vejce rozšleháme se solí a upečeme z nich na másle jednu větší přírodní omeletu, potřeme ji připravenou horkou masovou nádivkou, svineme a přendáme na nahřátý talíř. Kolem omelety nalijeme zbylou šťávu z masa.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako teplý mezichod.
Příloha: chléb, brambory vařené nebo opečené, dušená rýže, saláty ze syrové zeleniny nebo kompot apod.

Pro 1 – 2 osoby.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>