Poměr: 12 vajec, sůl, 6 dkg másla, 25 dkg čerstvých hub, 3 dkg másla, 2 dkg cibule a trochu zelené petržele.
Postup: Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrolu rozpustíme 3 dkg másla, přidáme drobně nakrájenou cibulku a zelenou petržel a trochu ji podusíme. Přidáme nakrájené houby a do měkka je udusíme. Udušené a prochladlé houby zamícháme do rozkvedlaných vajec a trochu osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj vaječnou směs a mícháme ji kuchařskou vidličkou tak dlouho, až začne tuhnout. Pak omeletu na spodní straně ještě trochu opečeme, ze dvou stran do středu přeložíme a vyklopíme na nahřátý talíř. (Z uvedeného množství uděláme šest omelet.)
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, vařené nebo opečené brambory, šťáva z masa a saláty ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář