Vaječné omelety selské (s brambory)

Poměr: 12 vajec, sůl, 6 – 8 dkg másla, ¼ kg napolo vařených brambor, 8 dkg prorostlé slaniny, 3 dkg cibule a trochu zelené petržele.

Postup: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, trochu ji v kastrolu rozškvaříme a omastek slijeme. Slitý omastek dáme do kastrolu, přidáme drobně nakrájenou cibulku, trochu ji podusíme, pak k ní přidáme na kostičky nakrájené brambory a opečeme. Do opečených brambor pak promícháme škvarky ze slaniny. V pánvi rozehřejeme máslo, na ně dáme opečené brambory s cibulkou a se škvarky, zalijeme vejci, rozšlehanými se solí a vidličkou mícháme tak, aby brambory ve vejcích byly stejnoměrně rozloženy. Když směs začne tuhnout, přestaneme míchat a omelety ještě trochu na spodní straně do růžova opečeme. Upečené omelety přeložíme, vyklopíme na nahřátý talíř a posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí. (Z uvedeného množství uděláme šest omelet.)
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb a saláty ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>