Vaječné omelety šlehané (piškotové) plněné telecím hašé

Poměr: 1/8 litru mléka nebo smetany, 5 vajec, sůl, 4 dkg polohrubé mouky, 3 dkg parmazánu nebo ementálu, 5 dkg sádla, 25 dkg hašé z telecího masa (viz recept č. 1313) a 1/8 litru šťávy z masa.

Postup: Do mísy dáme mléko nebo smetanu, žloutky, sůl, nastrouhaný sýr a mouku. Vše dobře rozšleháme, k tomu lehce přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh a ze směsi upečeme podle velikosti pánve 4 – 5 omelet.
Postup: V pánvi rozehřejeme část sádla, do něj rozestřeme asi v centimetrové vrstvě připravenou směs a upečeme po obou stranách omeletu. Upečené omelety potřeme horkým hašé, v polovině je přeložíme, přendáme na nahřáté talíře a přes ně nebo kolem nich nalijeme šťávu z masa. (Nemáme-li šťávu z masa, stačí polít omelety rozpáleným máslem a posypat strouhaným sýrem.)
Obměna: Místo telecího hašé můžeme omelety plnit dušeným špenátem, houbovou a mozečkovou náplní atp.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, housky, opečené brambory apod.

Pro 4 – 5 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>