Vaječné smaženky (řízky)

Poměr: 6 čerstvých vajec, 6 dkg strouhané housky, sůl, 6 dkg másla, sádla nebo oleje.

Postup: Vejce každé zvlášť rozklepneme do hrnečku, osolíme, přisypeme 1 dkg strouhané housky, dobře rozkvedláme, nalijeme na pánev do rozpáleného tuku a na obou stranách do zlatova vysmažíme.
Hotové vaječné smaženky položíme na horkou topinku.
Obměna: Do každého vejce můžeme také přimíchat před smažením ½ dkg nastrouhaného ementálu.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako teplý zákusek k vínu.
Příloha: Kyselé okurky, v octě nakládané hříbečky, saláty ze syrové zeleniny apod.

Pro 3 – 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Štítky:  , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>