¼ kg žampionů, 4 vejce, 1 malá cibule, 1 lžička másla, ½ šálku čerstvé smetany, 1 lžička hrubé mouky, petrželová nať, sůl, olej
Vejce smícháme se 4 lžícemi studené vody, osolíme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Na rozpálenou vyšší vrstvu oleje v pánvi lijeme vaječnou směs a usmažíme po obou stranách placičky (smaženky). Smažíme je po dvou najednou. Oleje musí být dostatek, aby smaženky plavaly a měly kypré okraje. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku. Na smaženky navršíme připravenou směs ze žampionů a zdobíme ji petrželovou natí.
Příprava náplně: Na lžičce másla podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme usekanou petrželovou nať a jemně nakrájené žampiony. Dusíme ve vlastní šťávě, nebo jen nepatrně podlité, doměkka. Pak přilijeme smetanu smíchanou s moukou, osolíme a povaříme do zhoustnutí.
Zanechat komentář