Vaječné smaženky se žampiony

¼ kg žampionů, 4 vejce, 1 malá cibule, 1 lžička másla, ½ šálku čerstvé smetany, 1 lžička hrubé mouky, petrželová nať, sůl, olej

Vejce smícháme se 4 lžícemi studené vody, osolíme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Na rozpálenou vyšší vrstvu oleje v pánvi lijeme vaječnou směs a usmažíme po obou stranách placičky (smaženky). Smažíme je po dvou najednou. Oleje musí být dostatek, aby smaženky plavaly a měly kypré okraje. Hotové necháme okapat na papírovém ubrousku. Na smaženky navršíme připravenou směs ze žampionů a zdobíme ji petrželovou natí.

Příprava náplně: Na lžičce másla podusíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme usekanou petrželovou nať a jemně nakrájené žampiony. Dusíme ve vlastní šťávě, nebo jen nepatrně podlité, doměkka. Pak přilijeme smetanu smíchanou s moukou, osolíme a povaříme do zhoustnutí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>