2 vařené žloutky, 1 žloutek syrový, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžička cukru, sůl, pažitka (možno vynechat), ocet
Prolisované žloutky smícháme s ostatními přísadami a podle libosti ochutíme. Vaječný křen podáváme ke studenému masu.
Housky nebo rohlíčky jsou vhodné jako příloha k polévkám anebo ke guláši, k perkeltu či mnoha jiným teplým pokrmům. Čti více
Rumpsteak můžeme připravit jen z dobře odleželého masa. Z čerstvě poraženého je tvrdý! Čti více
Fantazii se meze nekladou, čokoládový dort si můžete připravit stejně jak na obrázku. Čti více
Krásně křupavé pečené kuře neurazí snád žádného jedlíka. Čti více
Domácí uzený špek
Budete potřebovat
vepřové sádlo – ideálně 3-4 cm vysoké sůl (dle chuti, ale doporučeno cca ...
Recepty na palačinky se často předávají z generace na generaci, a palačinky podle babičky mají zvláštní kouzlo...
Představte si ideální situaci...
Ingredience : 1kg vepřového bůčku bez kosti, 1 kg vepřového plecka nebo libovější krkovice, 500 g vepřových kůží, česnek...
Prosinec 10/2011
Zvláštní omáčky z majonézy
Žádný komentář
2 vařené žloutky, 1 žloutek syrový, 1 lžíce strouhaného křenu, 1 lžička cukru, sůl, pažitka (možno vynechat), ocet
Prolisované žloutky smícháme s ostatními přísadami a podle libosti ochutíme. Vaječný křen podáváme ke studenému masu.
Zanechat komentář