Vařené hovězí maso zapečené (upotřebení zbytků bez konzervy)

½ kg vařeného masa, 1 malá cibule, 1 lžička hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 lžička octa, odvar koření (pepř, bobkový list), 1 lžíce rajčatového protlaku, strouhaná houska, máslo na pokapání

Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji lžičkou hladké mouky, osmahneme, podlijeme odvarem nebo vodou, povaříme a přidáme rajčatový protlak. Do husté omáčky přidáme maso nakrájené na plátky, osolíme, prohřejeme a přendáme do nízké zapékací misky. Povrch posypeme strouhanou houskou, pokapeme máslem a maso v troubě zapečeme.

Stejným způsobem můžeme zapékat zbytek masa skopového nebo libového vepřového masa.

Přílohy: vařená i dušená rýže, těstoviny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>