Vaření

Chceme-li, aby vařené maso bylo šťavnaté, vkládáme je do vařící osolené vody. Maso se na povrchu rychle srazí a nevyluhuje se. Tento způsob vaření je správný, tvoří-li maso hlavní chod oběda. Vaříme-li přední podřadnější maso jen pro získání vývaru, vkládáme je do vody studené, aby vývar byl silnější. Pěnu není třeba sbírat, během vaření klesne ke dnu. Maso vaříme nejdříve bez zeleniny, jen v osolené vodě; přidáme pouze cibuli pro zmírnění typického pachu při vaření. Zeleninu přidáváme teprve 20 minut před koncem varu, aby jí zůstala svěží chuť.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>