8 vajec, 1 ½ lžíce másla, 3 až 4 sardele, 1 žemle, trochu mléka, citrónová šťáva, kapary, hlávkový salát
Vejce uvaříme natvrdo, vložíme je do studené vody, aby se dobře loupala, a oloupaná příčně rozkrojíme. Půlky bílků na oblé straně trochu skrojíme, aby dobře stály. U žemle skrojíme kůrku, střídku nakrájíme na silnější plátky, pokropíme mlékem a dobře vymačkáme. Žloutky vyjmeme a prolisujeme nebo ustrouháme na jemném struhadle. Utřeme máslo s prolisovanými sardelemi, přidáme žloutky, trochu citrónové šťávy a navlhčenou vymačkanou žemli. Směs dobře našleháme, dáme ji do plátěného pytlíku s hladkou trubičkou a hodně do výšky nastříkáme do důlků v bílcích. Na vrchol položíme po jednom kaparu. Podáme na listech salátu. Zdobíme dílky citrónu.
Zanechat komentář