8 vajec uvařených natvrdo, šálek smetany, kapary, pažitka, citrón, hořčice, 4 lžíce vařeného bílého masa nebo jemně usekané šunky, sladkokyselé okurky, sůl, hlávka salátu
Uvařená vejce příčně rozpůlíme, žloutky vyjmeme a prolisujeme. Do poloviny prolisovaných žloutků přimícháme lžíce husté kyselé smetany, 1 lžičku sekaných kaparů, pažitku, lžičku hořčice a usekané maso. Okyselíme citrónovou šťávou. Půlky vajec naplníme směsí. Z druhé poloviny žloutků uděláme omáčku:
Žloutky umícháme se smetanou, octem, hořčicí, osolíme, osladíme, přidáme usekané okurky a kapary. Vejce narovnáme na mísu, do středu dáme srdéčko salátu, kolem nalijeme omáčku a uděláme věnec ze salátu pokrájeného na úzké proužky.
Příloha: bílé pečivo.
Zanechat komentář