4 vejce, konzerva krabů, 1 hlávkový salát, 10 až 15 dkg majonézy, petrželová nať, citrón
Krabí klepeta vyjmeme z konzervy a odložíme je stranou. Použijeme je celá na ozdobu. Z ostatního masa odstraníme tuhé části a maso drobně pokrájíme přes vlákno. Hlávkový salát rozebereme na listy a několik jich položíme jako podklad na mísu. Srdíčko necháme v celku a ostatní listy pokrájíme na proužky. Smícháme je s nakrájeným krabím masem a s majonézou. Vařená vejce podélně rozpůlíme a na oblé straně je trochu skrojíme, aby dobře stála. Na listy salátu dáme salát z krabů, ozdobíme jej klepety a mezi ně položíme půlky vajec potřené majonézou. Do středu mísy dáme srdíčko salátu a mísu ozdobíme dílky citrónu.
Zanechat komentář