Vejce se sýrem v kokotkách

4 vejce, 15 dkg ementálu, 4 lžíce mléka, 1 lžíce másla, sůl, 2 malá rajčata, petrželová nať, máslo do misek.

Zapékací misky vymastíme silně máslem. Strouhaný sýr, teplé mléko a máslo na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. Přidáme rozšlehaná vejce, osolíme a směs nalijeme do připravených misek. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Píchnutím párátka do středu zkusíme, je-li směs tuhá. Podáváme ozdobené půlkou rajčete a snítkou petrželové natě.

Příloha: topinky z bílého chleba.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>