Poměr: 6 syrových vajec, 15 dkg hub (žampióny, hříbky, křemenáče, strakoše apod.), 1 dkg cibule, 2 dkg másla, sůl, kmín, 1/16 litru mléka, 2 dkg parmazánu nebo ementálu a 2 dkg másla na vymazání kelímků. (6 kelímků.)
Postup: Tvrdší houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme kmín, houby, sůl a dusíme asi 5 minut. Udušené houby na drobno rozsekáme. Kelímky slabě vytřeme máslem. Na dno kelímků dáme podušené houby, na ně vyklepneme jedno vejce, povrch zalijeme trochou mléka, posypeme nastrouhaným sýrem a vaříme ve vodní lázni v troubě asi 10 minut.
Obměna: Do udušených hub můžeme promíchat na kostičky nakrájené a na másle podušené papriky.
Podáváme jako mezichod.
Příloha: Bílý chléb, housky, slané pečivo apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář