Vejce v kelímku s houbami

Poměr: 6 syrových vajec, 15 dkg hub (žampióny, hříbky, křemenáče, strakoše apod.), 1 dkg cibule, 2 dkg másla, sůl, kmín, 1/16 litru mléka, 2 dkg parmazánu nebo ementálu a 2 dkg másla na vymazání kelímků. (6 kelímků.)

Postup: Tvrdší houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme kmín, houby, sůl a dusíme asi 5 minut. Udušené houby na drobno rozsekáme. Kelímky slabě vytřeme máslem. Na dno kelímků dáme podušené houby, na ně vyklepneme jedno vejce, povrch zalijeme trochou mléka, posypeme nastrouhaným sýrem a vaříme ve vodní lázni v troubě asi 10 minut.
Obměna: Do udušených hub můžeme promíchat na kostičky nakrájené a na másle podušené papriky.
Podáváme jako mezichod.
Příloha: Bílý chléb, housky, slané pečivo apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>