1 šálek drůbežích jater, 1 lžička másla, ½ malé cibule, petrželová nať, 4 vejce, 4 lžíce smetany, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl
Na másle zpěníme jemně posekanou cibuli, přidáme drobně usekanou petržel, pokrájená játra (mohou být nastavena kouskem zbylého pečeného kuřete), osolíme, podusíme a odstavíme z ohně. Na dno každého kelímku dáme čtvrtinu jatýrek, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany, posypeme sýrem a pokapeme máslem. Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.
Vejce v kelímcích s dušenými ledvinkami
Připravujeme jako předchozí, ale místo jater použijeme zbytek dušených ledvinek.
Vejce v kelímcích se žampiony
Připravujeme jako předchozí, místo jatýrek dáme na cibuli a petrželové nati dušené žampiony.
Vejce v kelímcích se špenátem
Připravujeme jako předchozí, místo žampionů dáme na másle podušený, hrubě usekaný špenát, zalitý smetanou.
Vejce v kelímcích se zelenými bylinkami
Do vymaštěných formiček dáme po 1 lžíci hustě osolené smetany smíchané s kávovou lžičkou osekaných bylinek a navrch rozklepneme 1 vejce.
Zanechat komentář