Vejce vařená na hniličku

Čerstvá vejce vkládáme do horké vody a vaříme je 4 nejvýše 5 minut. Za tuto dobu bílek ztuhne a žloutek zůstane kašovitý. Uvařená lehce naklepneme, ve studené vodě je několik vteřin zchladíme, oloupeme a ještě teplá ihned podáváme. Potřebujeme-li vejce uchovat chvíli teplá, pak je oloupaná vložíme do osolené horké vody.
Vejce na hniličku vařená a oloupaná podáváme s křenem a solí, nebo s hořčicí, s kečupem, popřípadě s různými omáčkami, dále k vařené a dušené zelenině, k hašé, k ragú atd.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>