Vejce vařená na hniličku, s kyselým zelím, po alsasku

Poměr: 6 vajec vařených na hniličku, 6 větších paštiček z lístkového těsta (viz recept č. 514), asi 25 dkg dušeného kyselého zelí, 10 dkg šunky nebo šunkového salámu a 2/10 litru omáčky madeira (viz recept č. 786) nebo hnědé silně omáčky ze šťávy (viz recept č. 785).

Postup: Do dušeného zelí promícháme na kostičky nakrájenou šunku nebo šunkový salám a znovu trochu podusíme. Takto upravené zelí naplníme do teplých paštiček z lístkového těsta, navrch posadíme vařené oloupané vejce a přelijeme je omáčkou.

Pro 6 – 8 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>