8 vajec uvařených natvrdo, 1 lžíce másla, 3 sardele, hořčice, 1 šálek hříbků nebo žampionů, máslo na formu, 2 šálky kyselé smetany, 2 lžíce hrubé mouky, sůl, 4 lžíce strouhaného sýra, strouhaná houska, máslo na pokapání
Uvařená vejce příčně rozpůlíme, dole špičky seřízneme, aby vejce stála. Žloutky prolisujeme, přidáme k nim sardele, máslo, lžičku hořčice a umícháme. Směsí naplníme bílky, vložíme je do vymaštěné zapékací misky. Houby jemně usekané, osolíme a podusíme na lžíci másla. Smetanu smícháme s moukou, osolíme, přidáme houby a přelijeme tím vejce. Povrch posypeme sýrem smíchaným se strouhanou houskou. Zapékáme 15 až 20 minut.
Zanechat komentář