Poměr: 6 čerstvých vajec, 6 větších tvrdších rajčat, sůl, pepř, 2 dkg másla, 15 dkg telecího ragú, 2 dkg nastrouhaného ementálu nebo parmazánu.
Postup: Vrchní část rajčat asi z jedné třetiny skrojíme, vnitřek lžičkou vydlabeme, rajčata obrátíme na talíř a necháme dobře vykapat. Potom je uvnitř osolíme, opepříme, vyklepneme do každého jedno čerstvé vejce, posadíme na pomaštěnou pánev a pečeme v troubě asi 15 minut, tj. tak dlouho, až bílek dostatečně ztuhne. Pak rajčata upravíme na mísu, navrch každého rajčete dáme horké ragú z telecího masa a posypeme sýrem.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako mezichod.
Příloha: Bílý chléb, slané pečivo apod.
Pro 3 – 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář