Velikonoční hlavička I

30 dkg uzeného vařeného bůčku nebo malý vařený vepřový kořínek, ½ l mléka, 4 plné lžíce krupice, sůl, 3 vejce, petrželová nať, pažitka, openec nebo mladé kopřivy, 1 ½ lžíce sádla nebo másla

Z mléka a krupice uvaříme slanou kaši a necháme ji vychladnout. Zatím nadrobno usekáme vařené a okapané maso (nemlít na kaši!), přidáme je k vychladlé kaši, přimícháme vejce ušlehaná do pěny, sekané zelené natě, směs přisolíme a dobře promícháme zapékací mísu vymastíme silně tuhým tukem, urovnáme do ní směs, pokapeme jí tukem a upečeme dorůžova. Podáváme ji teplou i studenou.

Přílohy: saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>