Velikonoční hlavička II

20 dkg vepřového masa, 20 dkg uzeného masa, ½ vepřového kořínku (vše vařené), 10 dkg syrových jater, 3 až 4 vejce, 3 až 4 žemle máčené v mléce, sůl, pepř, špetka umletého nového koření, ½ lžičky majoránky, 3 stroužky česneku utřeného se solí, citrónová kůra, 2 lžíce usekané opence nebo mladých kopřiv, tuk na pekáček

Maso usekáme na prkénku (nemeleme je), přidáme dobře rozmělněné máčen žemle, vejce ušlehaná do pěny, koření, natě a směs dobře promícháme. Pečeme v silně vymaštěném pekáčku asi ½ až ¾ hodiny. Velikonoční hlavičku podáváme teplou i studenou.

Poznámka: množství je dostačující na 8 porcí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>