Poměr: 60 dkg vepřového masa nejlépe z plecka, 1 až 2 žemle, 2/10 vody nebo mléka, sůl, trochu mletého pepře a sladké papriky a 10 dkg sádla nebo oleje. – 12 dkg cibule a hladké hořčice.
Postup: Ostrouhanou žemli rozčtvrtíme a namočíme do vody nebo do mléka. Potom ji vymačkáme, přidáme k pokrájenému vepřovému masu a společně umeleme na strojku. Umleté maso osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Hmotu rozdělíme na 18 dílů, z kterých utvoříme tenké placičky, jež rychle opékáme po obou stranách v rozpáleném tuku do zlatova. Opečené vepřenky na povrchu potřeme hořčicí, posypeme drobně nakrájenou cibulí, a buď je upravíme na talíře a ozdobíme zelenou petrželí, anebo je pokládáme na tenké krajíčky chleba.
(Na jednu porci počítáme 3 vepřenky).
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář