Poměr: 2 vepřová kolínka, sůl, kmín, stroužek česneku, 6 dkg sádla, lžíce octa, vývar nebo voda a 60 dkg dušené rýže.
Postup: Dobře očištěná a omytá vepřová kolínka potřeme trochou utřeného česneku, osolíme, posypeme kmínem a v kastrole na rozpáleném sádle je po všech stranách trochu opečeme. Pak je podlijeme vývarem nebo vodou s octem a uvaříme do měkka. To trvá 1 ½ až 2 hodiny. Uvařená kolínka vykostíme, maso nakrájíme na větší kousky, dáme do kastrolu, přidáme rýži, zalijeme trochou procezeného vývaru z kolínek, promícháme a dobře prohřejeme. Hotový pokrm upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Salát ze syrové zeleniny nebo červená řepa vařená na kyselo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 hodiny.
Zanechat komentář