Vepřová kýta dušená po štýrsku

Poměr: 60 dkg vepřového masa z plece nebo z bůčku, 8 dkg sádla, 10 dkg cibule, 4 dkg hladké mouky, 1/16 litru octa, 15 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg másla a vývar z kostí nebo ze zeleniny.

Postup: Omyté maso z vepřové kýty rozkrojíme po vlákně na dva kusy, potřeme je trochu česnekem a osolíme. V kastrole rozpálíme sádlo a připravené maso v něm po všech stranách rychle opečeme. Pak přidáme do sádla k masu drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme octem a vývarem a maso do měkka udusíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, na másle ji podusíme, přidáme k masu a společně ještě krátce podusíme.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Dušená rýže, vařené brambory apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ¾ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>