Poměr: 60 dkg vepřového masa z plece nebo z bůčku, 8 dkg sádla, 10 dkg cibule, 4 dkg hladké mouky, 1/16 litru octa, 15 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg másla a vývar z kostí nebo ze zeleniny.
Postup: Omyté maso z vepřové kýty rozkrojíme po vlákně na dva kusy, potřeme je trochu česnekem a osolíme. V kastrole rozpálíme sádlo a připravené maso v něm po všech stranách rychle opečeme. Pak přidáme do sádla k masu drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme octem a vývarem a maso do měkka udusíme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, na másle ji podusíme, přidáme k masu a společně ještě krátce podusíme.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Dušená rýže, vařené brambory apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ¾ hodiny.
Zanechat komentář