Vepřová ouška pečená se sýrem

Poměr: 6 vepřových oušek, vývar z kostí nebo ze zeleniny, 6 dkg másla, 6 dkg strouhané housky, 4 dkg nastrouhaného parmazánu nebo ementálu a 8 dkg sádla.

Postup: Dobře očištěná a v horké vodě omytá ouška uvaříme ve vývaru do měkka. Uvařená ouška z vývaru vyjmeme, vychladlá podélně rozkrojíme, osolíme, potřeme máslem, obalíme v prosáté strouhané housce, promíchané s nastrouhaným sýrem a v pánvi na rozpáleném sádle je do zlatova opečeme. Hotová ouška upravíme na nahřátou mísu a ozdobíme hlávkovým salátem, nakrájeným citrónem a tulipánky z ředkviček.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené nebo opečené brambory, bramborové krokety, studená tatarská omáčka a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>