Poměr: 6 vepřových oušek, vývar z kostí nebo ze zeleniny, 6 dkg másla, 6 dkg strouhané housky, 4 dkg nastrouhaného parmazánu nebo ementálu a 8 dkg sádla.
Postup: Dobře očištěná a v horké vodě omytá ouška uvaříme ve vývaru do měkka. Uvařená ouška z vývaru vyjmeme, vychladlá podélně rozkrojíme, osolíme, potřeme máslem, obalíme v prosáté strouhané housce, promíchané s nastrouhaným sýrem a v pánvi na rozpáleném sádle je do zlatova opečeme. Hotová ouška upravíme na nahřátou mísu a ozdobíme hlávkovým salátem, nakrájeným citrónem a tulipánky z ředkviček.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené nebo opečené brambory, bramborové krokety, studená tatarská omáčka a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář