Vepřová pečeně na víně

1 až 1 ½ kg vepřového masa z kýty, 10 dkg slaniny, kousek celeru, petržele, mrkve, 2 znojemské okurky, 5 až 10 dkg moravského uzeného masa, sůl, ½ lžíce sádla, 1 lžička hladké mouky, 1/10 l bílého vína

Maso osolíme a protkneme je klínky ze slaniny, zeleniny, okurek a uzeného masa. Zbytek slaniny vyškvaříme, vložíme na ni maso, je-li třeba, přidáme kousek sádla a maso pečeme za častého polévání šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme bílým vínem a povaříme ji. Hotovou šťávou přelijeme maso.

Přílohy: smažené noky nebo bramborové krokety a saláty.

Poznámka: zbytek masa podáme příští den jako studenou večeři. Dávka masa je dostačující na 8 porcí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>