1 až 1 ½ kg vepřového masa z kýty, 10 dkg slaniny, kousek celeru, petržele, mrkve, 2 znojemské okurky, 5 až 10 dkg moravského uzeného masa, sůl, ½ lžíce sádla, 1 lžička hladké mouky, 1/10 l bílého vína
Maso osolíme a protkneme je klínky ze slaniny, zeleniny, okurek a uzeného masa. Zbytek slaniny vyškvaříme, vložíme na ni maso, je-li třeba, přidáme kousek sádla a maso pečeme za častého polévání šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme bílým vínem a povaříme ji. Hotovou šťávou přelijeme maso.
Přílohy: smažené noky nebo bramborové krokety a saláty.
Poznámka: zbytek masa podáme příští den jako studenou večeři. Dávka masa je dostačující na 8 porcí.
Zanechat komentář