Vepřová pečeně s kůrčičkou

Křupavé kůrky u vepřové pečeně dosáhneme, dbáme-li těchto pokynů: Pod vepřovou pečínku s kůží dáme odřezky z masa a kosti. Pak osolíme a kmínem posypeme jen spodní část pečínky (ne kůžičku) a dáme ji do pekáče na kosti kůžičkou dolů tak dlouho, až kůžička změkne natolik, že se dá vidličkou propíchnout (asi tři čtvrti hodiny). Pečeni pak obrátíme a kůžičku nakrájíme na úzké proužky. Řezy však nesmějí zasáhnout až do masa. Nakrojenou kůžičku pak ubrouskem dobře osušíme a silně (asi milimetrovou vrstvou soli) posolíme. Čím je soli více, tím lépe se kůžička vysouší a křehne. Při dalším pečení nesmíme již kůžičku polévat šťávou; splachovali bychom sůl, šťávu i maso bychom přesolili, ale kůžičky by nekřupala. Jinak je postup stejný jako v předchozím předpise.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>