Vepřová pečeně s hořčicí

¾ kg vepřového masa bez kosti, sůl, 10 dkg slaniny, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce strouhané cibule, 1 lžička usekané petrželové natě, 1 lžíce másla, ¼ l kyselé smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce hořčice

Papriku, cibuli a petržel smícháme na pastu. Slaninu nakrájíme na klínky. Špičatým ostrým nožem děláme šikmo do masa otvory, do každého dáme troch pasty a zastrčíme klínek slaniny (zbude-li nám pasta, dáme ji do šťávy pod maso). Naplněné maso osolíme a opečeme je po všech stranách na zbytku slaniny a másla. Opečené maso podlijeme a pečeme doměkka. V hrnku rozkvedláme smetanu s hořčicí a moukou přilijeme šťávu z pečeně a za stálého kvedlání povaříme. Maso rozkrájíme, přelijeme trochou omáčky a ostatní omáčku podáme zvlášť.

Přílohy: knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>