¾ kg vepřového masa bez kosti, sůl, 10 dkg slaniny, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce strouhané cibule, 1 lžička usekané petrželové natě, 1 lžíce másla, ¼ l kyselé smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce hořčice
Papriku, cibuli a petržel smícháme na pastu. Slaninu nakrájíme na klínky. Špičatým ostrým nožem děláme šikmo do masa otvory, do každého dáme troch pasty a zastrčíme klínek slaniny (zbude-li nám pasta, dáme ji do šťávy pod maso). Naplněné maso osolíme a opečeme je po všech stranách na zbytku slaniny a másla. Opečené maso podlijeme a pečeme doměkka. V hrnku rozkvedláme smetanu s hořčicí a moukou přilijeme šťávu z pečeně a za stálého kvedlání povaříme. Maso rozkrájíme, přelijeme trochou omáčky a ostatní omáčku podáme zvlášť.
Přílohy: knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky.
Zanechat komentář