Vepřová pečeně s pepřem

60-70 dkg vepřového masa z plece nebo kýty, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 1 lžička hladké mouky

Libové maso skrojíme tak, aby vznikl celistvý plát. Naklepeme jej, posolíme, popepříme, pevně svineme a úhledně ovážeme tenkým motouzem. Na pekáčku rozehřejeme máslo a maso na něm po celém povrchu opečeme. Pak mírně podlijeme horkou vodou a pečeme doměkka. Šťávu zahustíme kuličkou z kousku másla a mouky a ještě krátce povaříme.

Přílohy: jemný knedlík, rýže nebo dušená zelenina

 

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>