Vepřová žebírka nebo kotlety přírodní

Poměr: 6 vepřových žebírek po 15 dkg, sůl, 4 dkg hladké mouky, 8 až 10 dkg sádla, 3 dkg másla a vývar.

Postup: Žebírka na okraji několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně poprášíme slabě moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce pečeme po každé straně asi 3 – 4 minuty. Upečená žebírka přendáme na nahřáté talíře. Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, osolíme, povaříme, procedíme, zjemníme máslem a šťávu nalijeme na žebírka.
Obměna: Stejně můžeme upravovat vepřové řízky, nakrájené z vepřové kýty.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Vařené brambory, bramborová kaše, smažené brambory, dušená rýže, slané rohlíky, dušená jemná zelenina nebo salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>