Vepřová žebírka pečená s cibulí

¾ vepřových žebírek (část masa z boku, nikoli kotlety), lžička soli, 2 menší cibule, 1 lžička hladké mouky

Žebírka omyjeme, posolíme, dáme je do pekáče, podlijeme naběračkou horké vody a přidáme k nim rozpůlené cibule. Pečeme je doměkka (asi 1 hodinu). Pak šťávu zahustíme moukou rozmíchanou s trochou vody, přípečky seškrábeme do šťávy, aby měla pěknou hnědou barvu, a necháme krátce povařit. Maso nakrájíme na porce a na každou dáme kousek pečené cibule.

Přílohy: vařená rýže, brambory, saláty nebo bramborové knedlíky a zelí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>