Vepřová žebírka smažená

Poměr: 6 vepřových žebírek, sůl, 8 dkg hrubé mouky, 2 – 3 vejce, 12 dkg strouhané housky a sádlo nebo olej na smažení.

Postup: Vepřová žebírka na okraji nařízneme, lehce naklepeme, u kosti trochu odřízneme, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce, načež je v rozpáleném tuku na každé straně smažíme 4 až 5 minut.
Poznámka: Stejně můžeme upravovat i řízky, nakrájené z vepřové kýty nebo z panenské.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Brambory ve všech úpravách, na másle dušená zelenina, salát ze syrové zeleniny nebo kompot, sušené švestky uvařené na kyselo, studená majonézová omáčka apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>