Vepřové jazyky pečené na česneku

Poměr: 2 – 3 vepřové jazyky (asi 90 dkg), sůl, voda nebo zeleninový vývar (viz recept č. 637), 6 dkg másla, trochu kmínu a 1 až 2 stroužky česneku.

Postup: Omyté jazyky uvaříme v osolené vodě nebo v zeleninovém vývaru do měkka. Pak je sloupneme, začistíme a z každého jazyka nakrájíme podélně čtyři plátky, osolíme je a v pánvi na rozpáleném másle s kmínem a utřeným česnekem po obou stranách prudce opečeme. (Opečené jazyky můžeme také podlít trochou šťávy z pečeně.)
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory, nebo bramborová kaše a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>