Poměr: 2 – 3 vepřové jazyky (asi 90 dkg), sůl, voda nebo zeleninový vývar (viz recept č. 637), 6 dkg másla, trochu kmínu a 1 až 2 stroužky česneku.
Postup: Omyté jazyky uvaříme v osolené vodě nebo v zeleninovém vývaru do měkka. Pak je sloupneme, začistíme a z každého jazyka nakrájíme podélně čtyři plátky, osolíme je a v pánvi na rozpáleném másle s kmínem a utřeným česnekem po obou stranách prudce opečeme. (Opečené jazyky můžeme také podlít trochou šťávy z pečeně.)
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, nebo bramborová kaše a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář