Vepřové kotlety nebo řízky se žampiony

4 kotlety, ½ lžíce sádla nebo 3 lžíce oleje, 10 dkg žampionů, 20 dkg špaget, 1 lžička másla, 1 lžíce hladké mouky ½ malé cibule, šálek mléka, 5 dkg parmezánu nebo čedaru, sůl, petrželová nať, 2 žloutky, špetka strouhaného muškátového oříšku

Špagety uvaříme, propláchneme, necháme je okapat. Na másle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, zalijeme jí mlékem a povaříme na hustší omáčku. Po odstavení z ohně přimícháme do omáčky žloutky, koření, polovinu strouhaného sýra a uvařené špagety. Zapékací mísu vymastíme a směs do ní narovnáme.

Kotlety naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po každé straně 3 minuty. V tuku po kotletách opečeme žampiony, posolené a posypané petrželovou natí.

Na špagety položíme opečené kotlety, posypeme je opečenými žampiony a přelijeme šťávou ze žampionů a kotlet, kterou rozředíme 3 lžícemi horké vody a povaříme. Připravený pokrm posypeme zbylým sýrem a 20 minut zapékáme.

Příloha: saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>