4 kotlety, ½ lžíce sádla nebo 3 lžíce oleje, 10 dkg žampionů, 20 dkg špaget, 1 lžička másla, 1 lžíce hladké mouky ½ malé cibule, šálek mléka, 5 dkg parmezánu nebo čedaru, sůl, petrželová nať, 2 žloutky, špetka strouhaného muškátového oříšku
Špagety uvaříme, propláchneme, necháme je okapat. Na másle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, zalijeme jí mlékem a povaříme na hustší omáčku. Po odstavení z ohně přimícháme do omáčky žloutky, koření, polovinu strouhaného sýra a uvařené špagety. Zapékací mísu vymastíme a směs do ní narovnáme.
Kotlety naklepeme, osolíme a opečeme na sádle po každé straně 3 minuty. V tuku po kotletách opečeme žampiony, posolené a posypané petrželovou natí.
Na špagety položíme opečené kotlety, posypeme je opečenými žampiony a přelijeme šťávou ze žampionů a kotlet, kterou rozředíme 3 lžícemi horké vody a povaříme. Připravený pokrm posypeme zbylým sýrem a 20 minut zapékáme.
Příloha: saláty.
Zanechat komentář