4 vepřové libové kotlety, sůl, trochu hladké mouky, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 větší cibule, ½ šálku čerstvého, zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 1 šálek očištěných pokrájených paprikových lusků, ½ šálku pokrájené čerstvé okurky nebo patizonu, 1 lžička rajčatového protlaku, vývar
Kotlety nařízneme u kosti, naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Drobně pokrájenou slaninu sklovitě rozškvaříme, přidáme máslo a kotlety po obou stranách opečeme. Po částech je podléváme vývarem a dusíme do poloměkka. Pak přidáme zeleninu, přisolíme a dusíme až zelenina změkne. Nakonec přimícháme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru. Použijeme-li místo protlaku čerstvé rajče, musíme je oloupat.
Přílohy: rýže nebo pšeničný chléb.
Zanechat komentář