Vepřové kotlety s hořčicí a vínem

4 libové vepřové kotlety, 1 lžíce másla, sůl, trochu hladké mouky, 1 středně velká cibule, plná lžička hořčice, 1 dl bílého vína

Kotlety naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Mají-li kotlety na okraji proužek sádla, odkrojíme jej, drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme k němu 1 lžíci másla a kotlety po obou stranách opečeme. Pak je složíme na sebe a na témž tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Promícháme ji s kotletami, podlijeme trochou vývaru a kotlety dusíme doměkka. Při dušení je jednou obrátíme. Před dokončením přidáme hořčici rozmíchanou ve víně a ještě asi 10 minut povaříme.

Přílohy: jemné noky nebo suchá rýže.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>