4 libové vepřové kotlety, 1 lžíce másla, sůl, trochu hladké mouky, 1 středně velká cibule, plná lžička hořčice, 1 dl bílého vína
Kotlety naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Mají-li kotlety na okraji proužek sádla, odkrojíme jej, drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme k němu 1 lžíci másla a kotlety po obou stranách opečeme. Pak je složíme na sebe a na témž tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Promícháme ji s kotletami, podlijeme trochou vývaru a kotlety dusíme doměkka. Při dušení je jednou obrátíme. Před dokončením přidáme hořčici rozmíchanou ve víně a ještě asi 10 minut povaříme.
Přílohy: jemné noky nebo suchá rýže.
Zanechat komentář