Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami

4 větší kotlety, 1 lžíce sádla, trochu hladké mouky, sůl, 1 menší čerstvá salátová okurka, 3 až 4 rajčata, petrželová nať

Kotlety naklepeme, maso od žeberní kosti do poloviny uvolníme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Okurku oloupeme, semena vydlabeme a dřeň nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata krátce spaříme, zchladíme je studenou vodou, oloupeme, příčně je rozkrojíme a šťávu se semeny vymačkáme zvlášť do hrnečku. Na pánvi rozpálíme sádlo a kotlety na něm opečeme po každé straně 3 až 4 minuty. Pak je přendáme do jiné nádoby a uložíme nad páru, aby zůstaly teplé. Do šťávy zbylé po opékání kotlet dáme připravenou zeleninu, přisolíme ji a přilijeme procezenou šťávu z rajčat. Jakmile okurka změkne, přelijeme zeleninu přes kotlety a podáváme.

Přílohy: bílý chléb, nebo burisony opražené nasucho na pánvi.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>