Vepřové ledvinky dušené na paprice

Poměr: 75 dkg vepřových ledvinek, 10 dkg másla, 10 dkg cibule, mletá sladká paprika, 3 dkg hladké mouky, 1/8 litru kyselé smetany, vývar a sůl.

Postup: Ledvinky na plocho vpůli rozkrojíme, ostrým nožem dokonale vyřízneme tuk a žilky, omyjeme a osušíme. Očištěné ledvinky pak nakrájíme napříč na plátky silné 2 mm.
V kastrole rozpálíme máslo, v něm zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme nakrájené ledvinky a za občasného míchání pražíme přesně 2 minuty. Potom je zaprášíme paprikou a hladkou moukou, osmahneme, podlijeme smetanou a vývarem, osolíme a na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako hlavní chod.

Příloha: Vařené nebo opečené brambory, dušená rýže a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>